Mleczko pszczele

Jest to cudowny biologicznie aktywny produkt naturalny, który w Europie znany jest jako „mleczko pszczele”. Mleczko pszczele wytwarzają młode pszczoły, karmicielki. Służy do karmienia młodych larw pszczelich, trutowych przez pierwsze 3 dni życia, oraz matki królowej przez cały okres jej życia. Mleczko pszczele jak żadna inna biologicznie aktywna substancja, ani w biologii, ani w naukach medycznych, nie jest równie skuteczna dla odmłodzenia żywego organizmu i stymulowania reprodukcji, jak mleczko pszczele.

Pszczele mleczko, zwane jest również królewską galaretką (royal jelly). „Royal Jelly” podnosi wigor (szczególnie wśród osób cierpiących na osłabienie), odmładza ciało, poprawia wzrok, pamięć, poprawia funkcjonowanie wewnętrznych gruczołów wydzielania (w szczególności gruczołów płciowych), przyspiesza eliminację różnych toksyn z organizmu, zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych , zmniejsza poziom cukru we krwi, obniża poziom cholesterolu, zwiększa stężenie hemoglobiny, poprawia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego i biostymulację organizmu, reguluje ciśnienie tętnicze, wzmacnia system odpornościowy, przyspiesza wzrost dzieci i pomaga w zlikwidowaniu zmęczenia fizycznego i psychicznego. Ostatnio Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda odkryli, że pszczele mleczko podtrzymuje młodość komórek macierzystych.

Kiedy powinniśmy stosować mleko pszczele: słaby układ odpornościowy, metal i zmęczenie fizyczne, złe odżywianie, kompleksowe leczenie raka, cukrzyca, profilaktyka zakażeń wirusowych, okres powrotu do zdrowia po zakażeniach wirusowych, operacjach, po urazach, niepłodności, niskiej sile seksualnej, gruczolaku prostaty , profilaktyka chorób naczyniowych, dławica piersiowa, po zawale serca, miażdżyca tętnic, w początkowych stadiach nadciśnienia tętniczego, zwyrodnienie mięśnia sercowego, nerwice i schizofrenia, choroby skóry, astma oskrzelowa, likwidacja różnych toksyn z organizmu, bóle głowy, menopauza, reumatyzm, zwyrodnienie stawów, zapalenia wątroby, wrzody żołądka i dwunastnicy, choroby nerek, ostre choroby układu oddechowego, podczas dojrzałości płciowej dzieci itp.

Dzienna dawka mleka pszczelego dla dorosłych wynosi 0,3-0,5 grama. Należy go przyjmować raz lub dwa razy dziennie na pół godziny przed posiłkami, rozpuszczając je pod językiem. Nie zaleca się przyjmowania go wieczorem, ponieważ może to powodować bezsenność. 
Mleko pszczele powinno być przechowywane w zamkniętych i sterylnych butelkach w temperaturze od +2 do +6 stopni Celsjusza. Należy wziąć pod uwagę, że mleka pszczelego nie wolno stosować podczas ciężkich zakażeń, uszkodzeń nadrzędnego nerek, alergii i chorób dodatkowych.